Logo actiepartij: rood hart met witte banner met tekst Actiepartij Haarlem

Doe mee met Actiepartij Haarlem! 

Wil jij ook bijdragen aan een beter Haarlem? Dat kan!

Doe mee op de manier die bij jou past: 

Logo actiepartij: rood hart met witte banner met tekst Actiepartij Haarlem

Als lid praat je mee over wat er speelt in de stad en beslis je over de koers van de partij! 

Logo actiepartij: rood hart met witte banner met tekst Actiepartij Haarlem

Zonder kiezers geen Actiepartij! Help mee met campagne voeren, online en in de wijk!

Logo actiepartij: rood hart met witte banner met tekst Actiepartij Haarlem

Jouw bijdrage helpt de partij actief en gezond te houden. Groot óf klein!  

Lid worden?

Als kleine, lokale partij zijn we altijd op zoek naar nieuwe leden. Leden die onze visie delen over een sociale, duurzame en creatieve stad. Onze leden zijn een bont gezelschap van betrokken Haarlemmers. Ze zijn actief voor de stad en voor de omgeving. Dat doen ze op allerlei manieren en vanuit verschillende perspectieven. 

Wat doe je als lid?  

Als lid steun je Actiepartij Haarlem en beslis je mee over de koers van de partij. Onze leden zijn ook onze oren en ogen in de gemeente. Zij zien in hun eigen omgeving wat anders kan en beter moet.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering bespreken we wat er speelt in de stad. We gaan met elkaar en de raadsleden in gesprek over acties en standpunten van de partij. Als lid beslis je mee over: 

  • het verkiezingsprogramma
  • de kandidatenlijst 
  • het campagneplan 
  • de jaarrekening


De ledenvergadering is in ieder geval 1 keer per jaar. Maar we komen meestal vaker bij elkaar. Om bij te praten, om plannen te maken of om actie te voeren! 

Toch liever iets minder actief? Als passief lid steun je Actiepartij Haarlem met jouw contributie. We houden je op de hoogte van onze activiteiten en natuurlijk ben je altijd welkom op de ledenvergadering. 

Hoe word je lid?

Lid worden is heel makkelijk! Voor €12 euro ben je al een jaar lid. En je zit nergens aan vast!
Je kan direct lid worden door je in te schrijven via het ledenformulier en de contributie over te maken. 

De contributie betaal je per jaar. Dit is minimaal €12 euro. Maar meer is altijd welkom! De Actiepartij krijgt als lokale partij geen financiële steun van de overheid. Wij zijn daarom blij met elke bijdrage, klein of groot! Extra contributie behandelen wij als een gift. 

Wil je eerst meer informatie voordat je besluit om lid te worden? We leggen je graag uit wie we zijn en wat we doen. Of kom een keer kijken bij onze Algemene Ledenvergadering. Vul het contactformulier in en iemand van Actiepartij neemt contact met je op. 

De Actiepartij staat voor het vrije en onafhankelijke geluid in de gemeenteraad. Het leukst is het contact dat je met mensen uit de stad hebt. Met belangenorganisaties en wijkraden. Maar natuurlijk ook met individuele Haarlemmers, die om wat voor reden dan ook je aandacht vragen voor situaties waar zij zelf, of anderen, mee worstelen.


Het is fantastisch als je iets voor ze kunt betekenen.


 - Sjaak Vrugt

Doneer aan Actiepartij Haarlem! 

Als lokale partij krijgen wij geen financiële steun van de overheid. Wij zijn daarom blij met elke bijdrage, klein of groot! Jouw bijdrage helpt om onze partij gezond en actief te houden. Wij gebruiken de giften voor de verkiezingscampagne, het onderhoud van de website en de kosten voor bijvoorbeeld vergaderingen. Een gift heeft geen invloed op de koers, stijl of beslissingen van de partij. 

Doneren kan door jouw bijdrage over te maken op rekeningnummer NL39 TRIO 0198060920 ter attentie van Politieke Vereniging Actiepartij, o.v.v. donatie. Heb je vragen over jouw gift? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier